Rolskiën kun je doen in twee verschillende technieken. De klassieke techniek en de skate techniek.

De klassieke techniek lijkt op die van klassiek langlaufen, ook wel genoemd langlaufen met de diagonaaltechniek. Dit is de manier van langlaufen die je doet in gespoorde loipes. Op de weg kun je dit doen op rolski’s met brede wielen. Deze rolski’s hebben een langlaufbinding. Je hebt er dus langlaufschoenen voor nodig. Je gebruikt iets kortere stokken dan bij cross-skaten. Met deze rolski’s kun je ook rollen over halfverharde paden, net als met cross-skates.

De skate techniek lijkt op de vrije stijl techniek in het langlaufen. Waarin je wat meer een schaatsbeweging maakt en niet in loipes zit. Op de weg kun je dit doen op rolski's met smalle wielen. Deze rolski's hebben ook een langlaufbinding en zijn langlaufschoenen voor nodig. Je gebruikt dezelfde lengte stokken als bij het cross-skaten. Belangrijk hierin is dat je niet over onverharde paden kan rollen en vooral op asfalt moet blijven i.v.m de smalle wielen.

Langlauf je in de sneeuw, maar wil je je de rest van het jaar goed voorbereiden?

Dan is dit de manier om deze sport het hele jaar – behalve als er sneeuw ligt natuurlijk – te beoefenen.
Maar ook al langlauf je (nog) niet, ook met deze variant van Nordic Sports ben je lekker gezond buiten bezig en train je het hele lijf.

Ook proberen?

Kijk voor meer informatie op de pagina onder cursussen of vul gelijk het aanmeldformulier in.