Holland Cup Noords

Elk jaar worden er enkele rolski en langlauf wedstrijden georganiseerd. Deze vallen onder de Holland Cup Noords. Dit is opgezet om Noordse Sporters te stimuleren aan wedstrijden deel te nemen.

De Holland Cup Noords is een klassement van Nederlandse langlauf-gerelateerde wedstrijden over het gehele jaar waarbij zowel de NK’s in de sneeuw, korte en lange afstanden, als rolski- en cross skatewedstrijden meetellen. De wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen en de NSkiV / Vasa Sport. Jaarlijks tijdens het Noords festival wordt de Holland Cup Noords uitgereikt.

Het seizoen van de Holland Cup Noords (hierna HCN) is een kalenderjaar. Alle deelnames van alle deelnemers worden bijgehouden in de HCN, maar om kans te maken op de Cup moet je aan minimaal 5 wedstrijden in een seizoen deelnemen. Per deelnemer tellen de 5 wedstrijden met het hoogste aantal punten mee voor de HCN.

Per seizoen wordt een overzicht van wedstrijden bekendgemaakt, zodat jij kunt kiezen aan welke wedstrijden jij deelneemt.

https://noordsesporten.nl/holland-cup-noords/

Langlauf Marathon Cup

De Marathon Cup is het resultaat van alle langlaufwedstrijden waaraan door Nederlanders is deelgenomen.

Alle langlaufwedstrijden van 25 km of meer, ook wedstrijden die niet voorkomen op de lijst met Langlaufwedstrijden. Als een marathon op het laatste moment wordt ingekort (bijvoorbeeld vanwege slechte sneeuwomstandigheden) dan telt de ingekorte afstand wel mee, mits deze niet minder in dan 20 km.

https://noordsesporten.nl/langlauf-marathon-cup/