Rolskiërs en nordic cross-skaters

Techniektraining (cross) skaten en klassiek rolskiën.

Om de 14 dagen wordt er een techniektraining georganiseerd op de zondagochtend van 9:30 tot 11:00 uur. Deze training vindt doorgaans plaats op de wieler- en skeelerbaan Deventer aan de Borgelerdijk, maar specifieke trainingsdoelen kunnen ook aanleiding geven tot een andere trainingslocatie. Dat wordt in de week voorafgaand aan de training bekend gemaakt bij de leden.

Er wordt aandacht besteed aan beide techniekvormen; dus zowel het (cross)skaten als het klassiek rolskiën. Per training heeft wel één van beide techniekvormen de focus, maar de andere techniekvorm komt zeker ook aan bod.

Een training duurt dus ongeveer anderhalf uur. De training bestaat meestal uit twee delen. Na een warming-up wordt er eerst aandacht geschonken aan de techniek. Na de techniek worden de technische oefeningen gebruikt om ook te werken aan uithoudingsvermogen en snelheid. Middels herhalingen en (lichte) interval trainingsvormen wordt effectief getraind om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarbij verbetert ook de snelheid. Doel is natuurlijk om gemakkelijk een toertocht te kunnen volbrengen.

Conditietraining

Op de dinsdagavond wordt er gewerkt aan de conditie. De training is geschikt voor zowel (cross)skaters en klassiek rolskiërs. Middels intensieve en extensieve intervalvormen wordt er gewerkt aan kracht, conditie en snelheid. Zeer aanbevelenswaardig om je conditie te verbeteren en daarmee voordeel te krijgen en te hebben bij toer- en prestatietochten.

De trainingen vinden plaats vanaf de parkeerplaats bij de Ulebelt in de Vijfhoek in Deventer. Aanvang trainingen 19:30 uur en de training duurt ook hier maximaal anderhalf uur. De kern van de training na eerst een warming-up duurt maximaal drie kwartier om daarna nog uitrollen voor de cooling-down.

Specials

Tijdens een aantal techniektrainingen willen we iets bijzonders doen. Bijvoorbeeld een training schieten met lasergeweer (zoals bij biatlon) of cross skaten op een bijzondere plaats. Zodra deze specials bekend zijn, worden ze in de agenda geplaatst!

Doelgroep

De techniek trainingen zijn bedoeld voor mensen, die de basiscursus hebben afgerond of op een andere manier een (licht) gevorderden niveau hebben bereikt.

Meedoen?

Deelname aan trainingen is gratis voor leden (toer-leden: €5,00 per training).
Niet-leden kunnen meedoen voor €10,00 per keer.

Locaties

Veel gebruikte locaties voor de techniektrainingen zijn:

  • Wieler- en skeelerbaan Keizerslanden, Borgelerdijk 3 Deventer.
  • Af en toe wordt uitgeweken naar: omgeving De Haere / IJsseldijk, start meestal vanaf de Kleine Wildenberg en parkeerplaats Zwembad Looërmark (Loo-Bathmen).