Rolskiërs en nordic cross-skaters

Het hing al een tijdje in de lucht. We waren er al even mee bezig, maar het is nu een feit. De afdeling Nordic Sports van de Diepenveense Sportclub gaat op eigen benen verder.

Bestuur ondertekendOp 13 december j.l. ondertekende de leden van het afdelingsbestuur Peter Jansen, Otto Cazemier en Wesley Jonker (v.l.n.r.) de oprichtingsakte van Nordic Sports Oost-Nederland. Deze nieuwe vereniging zet de activiteiten voort van DSC Nordic Sports en richten zich daarbij op de cross-skater, rolskiërs en langlaufers in Oost-Nederland. Van Apeldoorn tot Almelo, van Zwolle tot Zutphen is (ongeveer) het gebied waar de vereniging zich op richt en waar haar leden vandaan komen.

Groot geworden onder de vleugels van DSC en dankbaar voor de mogelijkheden die de kleine afdeling bij haar oprichting in 2011 geboden werd, is de afdeling nu uitgegroeid tot een club van ca. 50 enthousiaste leden en werd het tijd om het nest te verlaten en uit te vliegen.

Dat uitvliegen werd op oudejaarsdag symbolisch gevierd met een kleine toertocht vanaf het sportterrein in Diepenveen naar de wielerbaan in Deventer, waar de club haar domicilie heeft en waar de techniektrainingen inmiddels al plaatsvinden.

In de komende wintermaanden januari en februari richt de club en haar leden zich vooral op het langlaufen in de sneeuw. In maart starten de reguliere techniektrainingen weer en zijn er weer lessen en cursussen voor belangstellenden en aspirant leden.